Huomenna se valtuustotyö sitten oikeasti alkaa. Ennen ensimmäistä kokousta meillä on lyhyt infotilaisuus Apotti-hankkeesta, josta sitten päätetään varsinaisen kokouksen lopuksi. Esityslistan oleellisimmat kohdat:

 

3. Valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali

Valtuustokauden ensimmäiseksi vuodeksi puheenjohtajaksi valitaan Timo Soini (Ps/Sit), 1.  varapuheenjohtajaksi Markus Torkki (Kok.) ja 2. varapuheenjohtajaksi Sirpa Hertell (Vihr.).

 

Kokouksen jo alettua metropolialueen esiselvitystä tehnyt työryhmä vastaa valtuutettujen kysymyksiin. Asiasta ei kuitenkaan päätetä vielä tässä kokouksessa vaan vasta myöhemmin keväällä. Kirjoitin aiheesta enemmän viikko takaperin.

 

4-19. Vaalit

Valitaan jäsenet kaupungin hallitukseen sekä lautakuntiin. Todellisuudessa puolueet ovat nimenneet ehdokkaansa luottamustoimiin, eikä ole todennäköistä, että kukaan alkaa valintoja enää tässä vaiheessa kyseenalaistaa, joten kokouksessa käydyt vaalit ovat täysin muodolliset. Minut valitaan ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäseneksi.

 

21. Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Opinmäen Kampuksen lainalle

Suurpeltoon ollaan rakentamassa viimeistään keväällä 2015 valmistuvaa Opinmäen Kampusta. Se pitää sisällään tilat suomenkieliselle ja kansainväliselle peruskoululle, päivähoidon tiloja, kirjaston, kahvilan, liikuntatiloja sekä nuorisotoimen ja työväenopiston tiloja. Kiinteistö Oy Opinmäen Kampus on Espoon kaupungin omistama yhtiö ja hanke tärkeä, joten en usko, että takauksen myöntämisestä tulee mitään erityistä vastustusta.

 

22 Pääkaupunkiseudun kaupunkien uuden yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Sopimukseen perustuvaa yhteistyötä jatketaan tulevalla valtuustokaudella.

 

23. Matinkylä, Tiistinniitty IIa, asemakaavan hyväksyminen, alue 312100

Kaava-alue sijaitsee Kalastajantien länsipuolella, Etuniementien ja Länsiväylän välissä n.  800 metrin etäisyydellä Matinkylän metroasemasta. (Kaavakartan merkkien selitykset löytyvät täältä) Kaavaehdotuksessa alueelle on osoitettu asuinkerros- ja pientaloja yhteensä n. 300 asukkaalle. Alue on nykyisin pääasiassa rakentamatonta metsää, mutta osin vanhaa kulttuuriympäristöä, mikä on kuitenkin kiitettävästi otettu kaavaehdotuksessa huomioon. Asemakaavan työstössä on kuultu useita kertoja lähialueen asukkaita ja ehdotusta on muokattu kommenttien perusteella. Siinä huomioidaan korttelilla olevat avokalliot, Länsiväylän melu ja näkymät olemassa olevista rakennuksista. Terassoiduilla rakennusmassoilla kaavaehdotuksessa otetaan hienosti huomioon uusien kerrostalojen mittakaavallinen liittyminen ympäröivään pientaloalueeseen sekä vastapäisiin 3-4. kerroksisiin asuinkerrostaloihin. Näin huolella tehtyä kaavaehdotusta on ilo lukea. Uskon, että tämä uusi asuinkortteli tiivistää kaupunkia juuri oikeasta kohdasta.

 

24. Valtuustokysymys reumapotilaiden hoidon turvaamisesta

Johanna Karimäen (vihr.) ja Sirpa Hertellin (vihr.) sekä Arja Juvosen (ps/sit) valtuustokysymykset reumapotilaiden hoidon toteutumisesta Espoossa. Hallituksen vastauksen mukaan Espoo ja HUS ovat aloittamassa Tapiolan terveysasemalla reumapotilaiden keskitettyyn hoitoon tähtäävää pilottihanketta maaliskuussa 2013. Reumavastaanottoa olisi tarkoitus järjestää kerran viikossa yhden terveyskeskuslääkärin, yhden sairaanhoitajan ja yhden HUS:in reumatologin voimalla. Toiminnan mallia ja volyymiä tullaan arvioimaan pilotin käynnistyttyä uudelleen, mikä on hyvä, sillä päivä viikossa Espoon kokoisessa kaupungissa kuulostaa näin äkkiseltään aika vähältä. Hyvä kuitenkin, että asiaan ollaan kiinnitetty huomiota ja sille tehdään jotain.

 

25. Valtuustokysymys toimenpiteistä laboratoriopalvelujen turvaamiseksi ja johtosäännön tarkentamiseksi

 

26. Valtuustoaloite lapsiperheille tarjottavien kodin- ja lastenhoitopalveluiden selvittämiseksi

 

27. Sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelun eli APOTTI-hankkeen mukaiseen hankintaan osallistuminen

Viimeisenä tämä kaikkein oleellisin, eli Apotti-hankkeeseen osallistuminen. Kirjoitin edellisessä kirjoituksessani pääsyyt hallituksen päätökselle irtautua Apotista. Mikäli haluaa vielä perusteellisemman ruotimisen aiheesta, kannattaa lukea Jyrki Kasvin blogikirjoitus Apotin synti.

 

 

Valtuusto 28.1.2013 eli Apotti-kokous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *