Kinkkuperinteen vuoksi joka joulu noin 450 000 sikaa menettää Suomessa henkensä. Vuoden aikana Suomessa tapetaan jopa 90 miljoonaa eläintä ruoantuotannossa, turkistarhoilla ja eläinkokeissa. On käsittämätöntä, miten vähän muun lajisten olentojen laajamittaista hyväksikäyttöä ja tappamista kyseenalaistetaan. Eläinoikeudet olivat aivan ensimmäinen asia,
Valtuustoaloite vegaaniruokavaihtoehdon tarjoamisesta kaikilla kaupungin järjestämillä aterioilla
Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelmassa (SECAP) yhtenä tavoitteena on pienentää ruoasta syntyviä ilmastovaikutuksia muun muassa lisäämällä kausi- ja lähiruoan sekä kasviskomponenttien osuutta ateriapalveluissa. Yksi keino on mahdollistaa ilmastoystävällistä vegaaniruokavaliota noudattaville vegaaniruoka-annoksen saaminen kaikilla kaupungin tarjoamilla aterioilla. Espoon kouluissa
Vastuullista ruokaa kuntiin!
Sain kunnian edustaa Vihreää puoluetta Vastuullista ruokaa kuntiin -kuntapäättäjätilaisuudessa. Tilaisuuden järjesti 5.5.2021 Motiva Oy yhteistyössä Maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Pidin tilaisuudessa lyhyen kommenttipuheenvuoron liittyen Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n Kehittämiskoordinaattori Outi Luukkosen alustukseen kuntien ja ateriapalvelujen tuottajien väliseen yhteistyöhön. Etenkin uusille, ja
Kasvisruoka on arvovalinta -Espoon valtuusto antoi nolon signaalin ilmastotyöstään
Espoon valtuuston kokouksessa käytiin tänään surullisen absurdiksi muuttunut keskustelu valtuustoaloitteesta, jonka mukaan luottamushenkilöiden kokoustarjoiluissa oltaisiin siirrytty kokonaan ilmastoystävälliseen kasvisruokaan. Espoo on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja toimimaan ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijänä. Muutama vuosi sitten päivitetyssä ilmasto-ohjelmassa oli linjattu, että: