Tänään kävin syömässä aamuletut Mankkaan Makasiinilla järjestetyssä Tour de Mankkaa -tapahtumassa. Aurinkoinen sää oli houkutellut Lions Club Mankkaan järjestämään tapahtumaan paikalle kivan määrän lapsiperheitä. Ihana oli nähdä, että Mankkaallakin on kylätoimintaa.

Mankkaan asukaspuiston rakennuksissa järjestetään tavallisesti koululaisten iltapäiväkerhoja, partiolaisten toimintaa ja paikalliset asukkaat saavat sopimuksesta varata tiloja käyttöönsä.

 

Tutustuakseni paremmin kotiseutuuni ostin Mankkaan historiikin. Kotiin tultuani nostin kissat valjaissa pihalle ja syvennyin kirjaan. Pihamme onkin ollut 8000 vuotta sitten saari! Ostoskeskuksen paikalla on puolestaan ollut vielä 20 vuotta sitten linja-autovarikko! Miten vähän olenkaan ulkopaikkakunnalta muuttaneena tiennyt alueen historiasta, vaikka olen asunut Mankkaalla jo kuusi vuotta.

Minä vastaostetun historiikin kanssa. Taustalla Lions Club Mankkaan lettukahvila.

Jokaisen tulisi tutustua edes pienen historiikin verran asuinalueensa historiaan. Historian tuntemus lisää alueen arvostusta. Aiemmin rumalta näyttänyt talo voikin saada aivan uusia ulottuvuuksia, kun sen historian vaiheisiin tutustuu. Rakennus on pelkkä rakennus, mutta kun sillä on historia, se on osa tarinaa.

 

 

Tutustumispäivä Mankkaan historiaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *