Vaikka Laajalahti sijaitsee juoksumatkan päässä Mankkaalta, on se jäänyt minulle jotenkin vieraaksi. Sen läpi ei tule ikinä ajettua autolla ja bussilla kuljen yleensä Helsinkiin päin. Tänään kuitenkin päätin poiketa Laajalahtipäivän kunniaksi Laajalahden keskustaan moikkaamaan Vihreitä ehdokastovereitani Jyrki Kasvia ja Tiina Eloa. He olivatkin jo koristelleet Vihreiden pöydän syksyisen kauniiksi kukilla ja korillisella omenoita.

Laajalahtipäivä osoittautui sympaattiseksi kylätapahtumaksi, jossa lapset esittelivät kirppispöydillään vanhoiksi käyneitä lelujaan ja 5-luokkalaisten luokkaretkikahviossa tarjoiltiin ihania itsetehtyjä leipomuksia. Ehkä juuri poikkiliikenteen rajoittamisen vuoksi Laajalahden keskusta on melko intiimi ja sydämellinen.

Itselleni kiinnostavinta oli jutteleminen Laajalahti ry:n edustajien kanssa. Heillä oli esillä Laajalahtea koskevia kaavakarttoja ja suunnitelmaluonnoksia. Raide-Jokerista jo vitsailtiin. Sen suunnitteleminen aloitettiin kuulemma samoihin aikoihin, kun pöydän takana naureskeleva, itseänikin pidempi poika syntyi. Edelleen Raide-Jokeri kuitenkin huolettaa paikallisia. Toisaalta se nähdään hyvänä, kunhan Laajalahden kohdalle saadaan järjestettyä pysäkki. Toisaalta sen pelätään aiheuttavan rakennuspaineita alueelle. Nykyinen Jokeribussi ei paikallisia juuri auta, sillä Kehälle on liian pitkä kävelymatka.

Törmäsin Laajalahti ry:n pöydällä myös Turvesuo pohjoinen -suunnitelmaan, joka on itseltäni jäänyt täysin huomaamatta. Mankkaan uuden golf-kentän vastapäätä, lumenkaatopaikalle on parin vuoden sisään rakentumassa uusi, suurta tilaa vaativien myymälöiden keskittymä. Paikalle on tulossa ainakin puutarhamyymälää, rautakauppaa ja kodinkoneliikettä. Samalla Sinimäentien liikennemäärä kasvaa ja uuden myymälän risteykseen tulee uusi kiertoliittymä.

Siellä kirpparipöytiä kiertelevien asukkaiden keskellä Laajalahti ry oli asukasyhdistys paikallaan. Juuri tuolla tavalla lähialueen kaavoituksesta minäkin haluaisin kuulla. Ihmiseltä toiselle kahvikupposen ääressä. Kaupungilla olisi vielä paljon tehtävää kaava-asioiden uutisoinnissa asukkaille. Liian usein lähiympäristön muutokset sattuvat vain jäämään huomaamatta ja siinä vaiheessa kun ne huomaa, on jo liian myöhäistä vaikuttaa.

Syksyinen vesisade karkoitti minut ja mieheni paikalta, mutta tapahtuma jatkui reippaasti vielä katosten suojissa.

 

 

 

Laajalahtipäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *