Vastaukseni vaalikoneen 1. osan (Terveys vauvasta vaariin) kysymyksiin löytyy täältä.

Huolenpito

 

6. Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita pakolaisia.

Täysin samaa mieltä.

Kaikkien kuntien on kannettava vastuu turvapaikan saaneiden pakolaisten vastaanottamisesta.

 

7. Jos toinen vanhemmista on kotona, perheen oikeutta saada lapsi kunnalliseen päivähoitoon tulee rajoittaa.

Jokseenkin samaa mieltä.

Vanhemman ollessa kotona, oikeutta voisi rajoittaa siten, että lapsella olisi oikeus osapäiväiseen hoitopaikkaan tai kerhotoimintaan, muttei automaattisesti kokopäiväpaikkaan. Sosiaalisista, lapsen kehityksellisistä tai muista painavista syistä voitaisiin kuitenkin myöntää oikeus kokopäiväpaikkaan.

 

8. Lasten ja nuorten syrjäytymiseen on kiinnitetty kunnassani aivan liian vähän huomiota.

Jokseenkin eri mieltä.

Lasten ja nuorten syrjäytymiseen on tällä hetkellä Espoossa kiinnitetty paljonkin huomiota ja asiasta tehtiin hiljattain valtuustokysymys. Monia syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita on käynnissä parhaillaan. Mm. työvoiman palvelukeskuksen ja Omnian järjestämät, kaupungin rahoittamat työpajatoiminnat. Tilannetta on kuitenkin syytä seurata. Tuottavatko eri hankkeet toivottua tulosta?

Paljon kiinnitetään huomiota jo syrjäytyneiden auttamiseen, mutta tärkeää on huomioida nuoret ylipäänsä. Heitä pitäisi innostaa harrastamaan ja toimimaan itse. Esimerkiksi Espoo-päivän konsertti oli yleisömenestys, koska nuoret saivat itse vaikuttaa sen toteuttamiseen. Espoossa ollaan tehty myös huonoja päätöksiä.

Muutamia vuosia sitten lakkautettiin nuorille suunnattu Psykkis-teatteri, jossa nuoret saivat käsitellä omia aiheitaan teatterin keinoin. Tällaisissa asioissa säästäminen tuo kunnalle myöhemmin moninkertaiset kulut syrjäytyneiden nuorten aikuisten sosiaalimenoissa.

 

9. Sosiaalihuollon tuensaajaksi pääsee nykyisin liian helposti.

Täysin eri mieltä.

Sosiaalihuollon asiakkaaksi päästäkseen täytyy käydä läpi melkoinen paperiviidakko. Tilanne helpottuisi kaikille yhteisellä perustulolla.

 

Vastaukseni vaalikoneen 3. osan (Kotiseutu) kysymyksiin löytyy täältä.

 

Ylen vaalikone: Huolenpito (2. osa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *